BENEFICIARII SUBVENȚIILOR APIA, CREDITE AVANTAJOASE!

ANUNȚ! Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, FNGCIMM, continuă semnarea convențiilor cu băncile implicate în finanțarea beneficiarilor Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură, în baza cărora va garanta maxim 80% din valoarea creditelor pentru capital de lucru, acordate pentru desfășurarea activităților curente.

Garanția de până la 2,5 milioane euro/beneficiar se acordă fermierilor activi care intenționează să acceseze credite pentru capital de lucru, în baza sumelor alocate din subvenții/ajutoare de stat, la solicitarea băncilor și în baza aceleiași documentații depuse pentru accesarea creditului.

Beneficiarii subvențiilor de stat din sectorul agricol si alimentar vor putea solicita credite garantate de FNGCIMM pentru următoarele măsuri:

a)  măsura 14 - bunastarea animalelor anul de angajament 2019;
b)  măsura 14 T-plati privind bunastarea animalelor, anul de cerere 2019;
c)  schemele de sprijin implementate de APIA - campania 2019.

Aceștia trebuie să dețină adeverințele emise de APIA, să nu se afle în dificultate financiară în sensul prevederilor Comunicării Comisiei Europene, să se incadreze în criteriile de eligibilitate ale finanțatorilor și să nu beneficieze de garanții de la alte Fonduri de garantare pentru finanțarea acesata.

Pentru garanția acordată se plătește un singur comision de garantare, calculat in functie de categoria de risc stabilită de Banca finanțatoare. Valoarea comisionului de garantare începe de la 1,1%/ an, pentru beneficiarii încadrați de bancă în categoria I, comisionul mediu fiind între 1,5 – 1,6%.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Garanţia FNGCIMM SA - IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.

FNGCIMM SA - IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanția FNGCIMM SA - IFN este cea mai lichidă garanție, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, față de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

Sursa

https://www.agroinfo.ro/vegetal/beneficiarii-subventiilor-apia-credite-avantajoase

 

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top