ULTIMA ZI la APIA pentru FERMIERII care VOR SPRIJINUL CUPLAT!

TERMEN LIMITĂ PENTRU FERMIERI. 2 septembrie 2019 este ultima zi în care crescătorii de ovine/caprine care au solicitat sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) în acest an trebuie să depună la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) adeverinţa care dovedeşte că animalele sunt înscrise în Registrul Genealogic al rasei.

Berbecii şi ţapii pentru care se solicită SCZ trebuie să fie înscrişi în Registrul Genealogic al rasei, secţiunea principală, până în data de 2 septembrie 2019 inclusiv.

Efectivul de femele ovine/caprine înscrise/înregistrate în Registrul Genealogic al rasei, secţiunea principală sau suplimentară, pentru care se acordă SCZ, trebuie să respecte raportul de sexe de minimum un /berbec ţap înscris în Registrul Genealogic al aceleiaşi rase, secţiunea principală, la 35 de femele ovine/caprine.

Sprijinul cuplat este plătit crescătorilor şi pentru efectivul de femele ovine/caprine neînscrise şi neînregistrate într-un registru genealogic, dar condiţia obligatorie este să fie respectat raportul de sexe de minimum un berbec/ţap cu certificat de origine la 35 femele ovine/caprine.

IMPORTANT! Adeverinţa eliberată de asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea Registrului genealogic al rasei sau adeverinţa eliberată de Oficiul pentru Zootehnie județean se poate depune până în data de 2 septembrie 2019 inclusiv!

Pentru anul de cerere 2018, valoarea sprijinului cuplat ovine/caprine a fost de 15,9737 euro/cap de animal = 74,4981 lei/cap de animal. Pentru anul de cerere 2019, valoarea sprijinului va fi determinată după finalizarea tuturor controalelor, în funcţie de numărul de animale eligibile, pentru care au fost îndeplinite toate condiţiile.

Login pentru a posta comentarii
Go to top